Yogapraktijk MATSYENDRA op Texel
YOGA en MANDALATEKENEN voor ALLE LEEFTIJDEN

en SHANTALA MASSAGE v. BABY"S, KINDEREN, VOLWASSENEN

Nieuwe cursussen

 v.a. januari 2016

25/01/'21 Een yogahouding om thuis te oefenen: HOOFD NAAR KNIE HOUDING


Ga op de grond zitten, je rechterbeen languit, je linkerbeen gebogen met de knie naar buiten. Maak je rug recht en leg je handen bovenop het gestrekte been. Richt de aandacht naar onder in je rug en adem een paar keer diep door. Ga met een uitademing mee met je handen over je been naar je voet en pak je voet vast of je enkel. Adem rustig door. Buig met de volgende uitademingen steeds een beetje verder door vanuit je onderrug, buig je hoofd ook op een uitademing voorover richting je knie. Blijf even diep doorademen in deze houding. Na een stuk of 3 à 4 keer diep doorademen kom je met een inademing weer omhoog. Leg allebei je benen even languit. Herhaal nu de oefening  met je linkerbeen languit en je rechterbeen gebogen. Als je wilt kun je de oefening nog een keer doen. (De 2e keer gaat meestal al wat makkelijker dan de 1e keer.) Ga even op je rug liggen, voel na en rust uit.


Herhaal de oefening elke dag of in ieder geval een paar keer deze week. Je lichaam kan er dan aan wennen en daardoor werkt het beter door.


De been- en rugspieren worden stevig gebruikt, de houding stimuleert de werking van de organen in de buik zoals de milt, lever, darmen, nieren, prostaat. Het is een oefening voor vitaliteit en om soepel te blijven. 


Volgende week een nieuwe oefening!

TEXEL - ZOMAAR - ZOMER - YOGA  2021 (voor beginners en gevorderden)

Aan zee kun je één zijn met de elementen. Er is zuivere lucht voor een goede ademhaling, de zee die golven brengt en weer neemt, net zoals je gedachten komen en gaan, de wind die je aanraakt, de zon die je verwarmt en het zand waarin je goed kunt aarden. Tijdens het doen van de yoga-oefeningen krijg je als extraatje de beleving van de natuur. Minimaal 4 personen of een groep, met inachtneming van 1,5 meter afstand van elkaar.

Aanmelden tot 24 uur van tevoren. Prijs €18,= p.p. (incl. iets te drinken en een kleine attentie) voor ongeveer 1,5 uur totaal.  Grote groepen op andere dag en tijd in overleg, prijs op aanvraag.


ZOMAAR - UURTJE - YOGA (ook voor toeristen op Texel) - 2021

Om even te ontspannen, rug, nek en schouders lekker los te maken of (voor ouderen) yoga op een stoel. Op dagen dat er 's ochtends geen andere yogalessen zijn (en als de docente beschikbaar is) in de zomervakantie en de kerstvakantie ben je welkom om een uurtje yoga te doen in de yogapraktijk van 9.30-10.45 uur. Min. 2 p., max. 4 p. In overleg en aanmelden tot 24 uur van tevoren: 06-24845420. €13,50 p.p. incl. na afloop koffie/thee en kleine attentie. 


(WEER) LEREN LUISTEREN NAAR JE LICHAAM 

Korte cursus van 6 lessen voor mensen die wel willen beginnen met yoga maar nog niet weten wat het inhoudt en of het wat voor ze is. Stap voor stap leer je houdingen en technieken in een kleine groep. Je leert (weer) te luisteren naar je lichaam zodat je makkelijker kan ontspannen en om kan gaan met pijn, stress, slaapproblemen e.d.


YOGA VOOR BEGINNERS/GEVORDERDEN / STOEL YOGA

Beginnen met yoga? –  Yoga voor iedereen: Een uurtje per week yogaoefeningen doen geeft al inzicht over het leven nu. Bewustwording, ontspanning leren inplannen om de drukte beter aan te kunnen en efficiënter te kunnen werken. De continuïteit van een wekelijkse yogales kan goed voor je zijn. Gewoon beginnen dus. Elke week nieuwe lessen en steeds per 4 weken een basis les, pittige les, ontspannen les en een meditatieve les. Er zijn verschillende niveaus. (Cursusduur: onbeperkt.)   


YOGA SPECIAL RUG 

Rugklachten? Rugpijn? Hoe ga je er mee om? -  Yoga Special voor de rug: Preventief, herstellend, versterkend, ondersteunend. Bewuster bewegen en ontspannen. De oefeningen worden aangepast aan de mogelijkheden van de cursist, er zijn immers vele soorten ruggen en vele soorten rugklachten. De continuïteit van wekelijks de yogaoefeningen doen en thuis herhalen kan een goed en blijvend effect hebben. Cursusduur: 8 lessen. 


YOGA SPECIAL RUG/NEK/SCHOUDERS 

Op zoek naar tevredenheid en rust? Rug-, nek-, schouderklachten? – Yoga Special Rug/Nek/Schouders: Leer eenvoudige oefeningen die je kunt gebruiken in je dagelijkse leven. Altijd en overal. Door aandacht en herkenning van spanning, stress, lichamelijke klachten, lusteloosheid, etc., kun je (daarna) meteen met relaxen beginnen. Je hebt het aangeleerde oefenpakketje dan altijd bij de hand. Cursusduur: 4 lessen. 


YOGA SPECIAL ONTSPANNEN ADEMHALEN 

Hoe kun je zelf thuis mediteren? Leer en probeer een aantal technieken en houdingen.

Deze cursus is er voor mensen die aantoonbare klachten hebben maar ook voor onverklaarbare klachten. Tevens voor mensen die zich bezighouden met muzikale of dramatische expressie e.d. Yoga kan een positief effect hebben op een goede ademhaling en een ontspannen lichaam, door de gerichte yoga-oefeningen en de persoonlijke aandacht zal de yogadocente je kunnen helpen de signalen van je lichaam te leren herkennen en dat is belangrijk voor het vertrouwen hebben in jezelf en het vrijlaten van de ademhaling. Je wordt je bewust van je innerlijke kracht. Ontspanning is kracht in rust en dat maakt dat je kan gaan reorganiseren tijdens de cursus. Cursusduur: 8 lessen. 


YOGA SPECIAL BEGINNEN MET MEDITEREN 

Juist als je het druk hebt kun je het gebruiken. Hoe kun je zelf thuis gaan mediteren? Wat zijn de voordelen ervan? Leer en probeer een aantal technieken en houdingen. Ervaar hoe meditatie je ontspanning in je lichaam en je hoofd kan geven. 

Cursusduur: 4 lessen. 


ZWANGERSCHAPSYOGA

Mag ik je feliciteren? En wil je de bevalling tegemoet zien door met zwangerschapsyoga ondersteuning, aandacht, rust, vertrouwen en kracht te ervaren? Je kunt de korte cursus van 6 lessen doen, waarbij de partner de 4e en 6e les mee kan doen. Daarna kun je nog doorgaan met lessen zolang als je wilt tot een paar weken of tot vlak voor de bevalling. De oefeningen zijn gericht op de zwangerschap, aangepast aan de lichaamsveranderingen en de ademhaling en er is tijd voor vragen en informatie. De partner (of iemand anders die bij de bevalling aanwezig zal zijn) leert o.a. een aantal massagetechnieken op jou toe te passen. Bewust zijn van het samen zijn en van het leven dat jullie doorgeven. Vanaf 16 weken kun je al starten met zwangerschapsyoga. Met 20 weken beginnen is ook prima en zelfs vlak van tevoren kan nog als je je toch nog bedenkt! Cursus (voorlopig) voor max. 4 pers. Startdata 2021: 25/01, 25/03, 29/07, 11/11. Privéles in overleg op afspraak mogelijk. Zie Lesprogramma.

 

NOG GEEN CURSIST BIJ ONS? Je kunt ook meedoen met een aantal lessen als een van onderstaande thema's je aanspreekt:

(Nieuwe thema's komen binnenkort op de pagina)


  

KINDERYOGA en OUDER/KIND YOGA alleen op afspraak.