Yogapraktijk MATSYENDRA op Texel
YOGA en MANDALATEKENEN voor ALLE LEEFTIJDEN

en SHANTALA MASSAGE v. BABY"S, KINDEREN, VOLWASSENEN

Nieuwe cursussen

 v.a. januari 2016

YOGA - LOSMAKERTJES 22 MEI 2020

(Lees eerst even door.) Zet een lekker (vakantie-)muziekje op en kom zitten. Beweeg je wat zodat je bewuster zit, voelt dat je zit. Ga nu draaien om je eigen as met je bovenlichaam. Beweeg rondjes in je bekken, je masseert hiermee ook je staartbeentje en je onderrug. Begin met kleine cirkels draaien, maak die steeds groter en dan weer kleiner tot je weer in het midden bent gekomen. Dan hetzelfde de andere kant om doen.

Draai rondjes met je schouders, eerst de ene kant en dan de andere kant op. Begin met de kant die je wilt, wat goed voelt.

Trek om en om een schouder op naar je oor, zonder je hoofd te buigen, laat je schouder zakken … en nog verder zakken. Links en rechts om en om 10x doen.

Blijf even zitten met het idee dat je kruin de verbinding is tussen jou en dat wat er boven je is. Zodat je van binnenuit ontspannen de optimale lengte laat ontstaan in je rug en je nek.

Trek aan je haar, pak plukken haar waar je rukjes aan geeft. Masseer je hoofdhuid los en masseer je nek door hem te 'kneden'.

Masseer het kussentje bij je elleboog. (Net voorbij je elleboog aan de binnenkant van je bovenarm.) Strijk dan een paar keer over je hele arm en doe hetzelfde bij je andere arm.

Masseer het kussentje bij je knie. (Aan de binnenkant van je bovenbeen net voorbij je knieholte.) Strijk een paar keer over je been en doe hetzelfde bij je andere been.

Haal rustig en vrij adem en rek je uit, beweeg een paar minuten zoals je lichaam dat nu het prettigste vindt. 


BEGINNEN MET YOGA? OF DOOR KUNNEN GAAN MET YOGA? - DAT KAN NU! - IN JE EIGEN HUIS!

Na aanmelding krijg je 4x een yogales per mail met een geluidsopname per app met de ingesproken les van de docente. Zo kun je nu al op een makkelijke manier bezig zijn met je yogalessen. De kosten voor 4 lessen zijn € 30,=. Daarna kun je de yogalessen in de yogapraktijk volgen of, als het nog niet kan v.w. het coronavirus, thuis verder gaan met de volgende 4 lessen. 


TEXEL - ZOMAAR - ZOMER - YOGA  2020 (voor beginners en gevorderden)

Aan zee kun je één zijn met de elementen. Er is zuivere lucht voor een goede ademhaling, de zee die golven brengt en weer neemt, net zoals je gedachten komen en gaan, de zon die je verwarmt en het zand waarin je goed kunt aarden. Tijdens het doen van de yoga-oefeningen krijg je als extraatje de beleving van de natuur. Minimaal 4 personen of een groep, met inachtneming van 1,5 meter afstand van elkaar. Het is ongeveer een uur yoga doen en inclusief iets te drinken en een kleine attentie. 

Mogelijke data Zomer 2020: 's Ochtends 9.30-10.45 uur - 13/07, 22/07, 10/08, 25/08. 's Avonds 19.15-20.30 uur - 07/07, 21/07, 04/08, 18/08.

Aanmelden tot 24 uur van tevoren. Prijs p.p. zie Tarieven. Grote groepen prijs op aanvraag/in overleg.


ZOMAAR - UURTJE - YOGA (ook voor toeristen op Texel) - Gaat voorlopig niet door.

Om even te ontspannen, rug, nek en schouders lekker los te maken of (voor ouderen) yoga op een stoel. Op dagen dat er 's ochtends geen andere yogalessen zijn (en als de docente beschikbaar is) in de zomervakantie ben je welkom om een uurtje yoga te doen in de yogapraktijk van 9.30-10.45 uur. Min. 2 p., max. 6 p. In overleg en aanmelden tot 24 uur van tevoren: 06-24845420. €13,50 p.p. incl. na afloop koffie/thee en kleine attentie. 


(WEER) LEREN LUISTEREN NAAR JE LICHAAM 

Korte cursus van 6 lessen voor mensen die wel willen beginnen met yoga maar nog niet weten wat het inhoudt en of het wat voor ze is. Stap voor stap leer je houdingen en technieken in een kleine groep. Je leert (weer) te luisteren naar je lichaam zodat je makkelijker kan ontspannen en om kan gaan met pijn, stress, slaapproblemen e.d. Deze cursus is afgelopen. Wordt elk jaar herhaald. 


YOGA VOOR BEGINNERS/GEVORDERDEN / STOEL YOGA

Beginnen met yoga? –  Yoga voor iedereen: Een uurtje per week yogaoefeningen doen geeft al inzicht over het leven nu. Bewustwording, ontspanning leren inplannen om de drukte beter aan te kunnen en efficiënter te kunnen werken. De continuïteit van een wekelijkse yogales kan goed voor je zijn. Gewoon beginnen dus. Elke week nieuwe lessen en steeds per 4 weken een basis les, pittige les, ontspannen les en een meditatieve les. Er zijn verschillende niveaus. (Cursusduur: onbeperkt.) - Voorlopig alleen 2 pers. per les mogelijk.  


YOGA SPECIAL RUG 

Rugklachten? Rugpijn? Hoe ga je er mee om? -  Yoga Special voor de rug: Preventief, herstellend, versterkend, ondersteunend. Bewuster bewegen en ontspannen. De oefeningen worden aangepast aan de mogelijkheden van de cursist, er zijn immers vele soorten ruggen en vele soorten rugklachten. De continuïteit van wekelijks de yogaoefeningen doen en thuis herhalen kan een goed en blijvend effect hebben. Cursusduur: 8 lessen. (Wordt herhaald in 2021.)


YOGA SPECIAL RUG/NEK/SCHOUDERS 

Op zoek naar tevredenheid en rust? Rug-, nek-, schouderklachten? – Yoga Special Rug/Nek/Schouders: Leer eenvoudige oefeningen die je kunt gebruiken in je dagelijkse leven. Altijd en overal. Door aandacht en herkenning van spanning, stress, lichamelijke klachten, lusteloosheid, etc., kun je (daarna) meteen met relaxen beginnen. Je hebt het aangeleerde oefenpakketje dan altijd bij de hand. Cursusduur: 4x als thema in de groepslessen.   Nog geen cursist bij ons? Je kunt 4x meedoen in een van de groepslessen als dit thema je aanspreekt. Startdatum nog niet bekend i.v.m. Coronavirus.


YOGA SPECIAL ONTSPANNEN ADEMHALEN 

Hoe kun je zelf thuis mediteren? Leer en probeer een aantal technieken en houdingen.

Deze cursus is er voor mensen die aantoonbare klachten hebben maar ook voor onverklaarbare klachten. Tevens voor mensen die zich bezighouden met muzikale of dramatische expressie e.d. Yoga kan een positief effect hebben op een goede ademhaling en een ontspannen lichaam, door de gerichte yoga-oefeningen en de persoonlijke aandacht zal de yogadocente je kunnen helpen de signalen van je lichaam te leren herkennen en dat is belangrijk voor het vertrouwen hebben in jezelf en het vrijlaten van de ademhaling. Je wordt je bewust van je innerlijke kracht. Ontspanning is kracht in rust en dat maakt dat je kan gaan reorganiseren tijdens de cursus. Cursusduur: 8 x als thema in de groepslessen. Nog geen cursist bij ons? Je kunt 8 x meedoen in een van de groepslessen als dit thema je aanspreekt. Startdatum nog niet bekend i.v.m. Coronavirus.


YOGA SPECIAL BEGINNEN MET MEDITEREN 

Juist als je het druk hebt kun je het gebruiken. Hoe kun je zelf thuis gaan mediteren? Wat zijn de voordelen ervan? Leer en probeer een aantal technieken en houdingen. Ervaar hoe meditatie je ontspanning in je lichaam en je hoofd kan geven. 

Cursusduur: 4 lessen. Startdatum nog niet bekend i.v.m. Coronavirus.


ZWANGERSCHAPSYOGA

Mag ik je feliciteren? En wil je de bevalling tegemoet zien door met zwangerschapsyoga ondersteuning, aandacht, rust, vertrouwen en kracht te ervaren? Je kunt de korte cursus van 6 lessen doen, waarbij de partner de 4e en 6e les mee kan doen. Daarna kun je nog doorgaan met lessen zolang als je wilt tot een paar weken of tot vlak voor de bevalling. De oefeningen zijn gericht op de zwangerschap, aangepast aan de lichaamsveranderingen en de ademhaling en er is tijd voor vragen en informatie. De partner (of iemand anders die bij de bevalling aanwezig zal zijn) leert o.a. een aantal massagetechnieken op jou toe te passen. Bewust zijn van het samen zijn en van het leven dat jullie doorgeven. Vanaf 16 weken kun je al starten met zwangerschapsyoga. Met 20 weken beginnen is ook prima en zelfs vlak van te voren kan nog als je je toch nog bedenkt! Start cursus voor 1 of 2 pers. 2020:  21/07, 10/11. Privéles in overleg op afspraak mogelijk. 

 

NOG GEEN CURSIST BIJ ONS? Je kunt meedoen met een aantal lessen als een van onderstaande thema's je aanspreekt:

HARA en langzame BUIKADEMHALING

Cursusduur: 8 x als thema in de groepslessen. Start: 27/04/'20

RUG/NEK/SCHOUDERS

Cursusduur: 4 x als thema in de groepslessen. Start: 14/09/'20

ONTSPANNEN ADEMHALEN

Cursusduur: 8 x als thema in de groepslessen. Start: 12/10/'20


  

KINDERYOGA en OUDER/KIND YOGA alleen op afspraak.