top of page

  

ZIE OOK DE PAGINA LESPROGRAMMA VOOR DATA EN LESTIJDEN

TEXEL - ZOMAAR - ZOMER - YOGA  2024 (voor beginners en gevorderden, cursisten en toeristen.)    

Aan zee kun je één zijn met de elementen. Er is zuivere lucht voor een goede ademhaling, de zee die golven brengt en weer neemt, net zoals je gedachten komen en gaan, de zon die je verwarmt en het zand waarin je goed kunt aarden. Tijdens het doen van de yoga-oefeningen krijg je als extraatje de beleving van de natuur. Minimaal 4 personen. Het is ongeveer een uur yoga doen en inclusief iets te drinken en een kleine attentie. Kosten €11,= p.p.

Aanmelden kan tot 2 dagen van tevoren. Data 2024: 12 augustus 9.30-10.30 uur, 30 juli en 27 aug. 19.15-20.15 uur.  

 

YOGA VOOR BEGINNERS/GEVORDERDEN / STOEL YOGA  op maandag, dinsdag, donderdag.

Beginnen met yoga? – Yoga groepslessen voor iedereen: Een uurtje per week yogaoefeningen doen geeft al inzicht over het leven nu. Bewustwording, ontspanning leren inplannen om de drukte beter aan te kunnen en efficiënter te kunnen werken. De continuïteit van een wekelijkse yogales kan goed voor je zijn. Gewoon beginnen dus. Elke week nieuwe lessen en steeds per 4 weken een basis les, pittige les, ontspannen les en een meditatieve les.

Overleg even in welke groep je het beste past. Er zijn verschillende niveaus. (Cursusduur: onbeperkt.) Liever Privé les? Op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. Overleg mogelijk over dag/tijd. 

YOGA SPECIALS WORDEN 1X GEGEVEN OP EEN VRIJDAGAVOND van 19.15-20.30 uur. LEUK OM TE DOEN, ER IS GEEN YOGA-ERVARING VOOR NODIG. Yogales, thee en een kleine attentie, €15,= p.p. Max. 5 personen per avond.

Mogelijke data 2024:  25 oktober.

 

YOGA SPECIAL EXTRA ONTSPANNEN

Rust nodig? - Voor een diepere ontspanning wordt er de Yoga Special Extra Ontspannen aangeboden. De dagen erna zal je er nog steeds wat aan hebben! Met een kopje thee met iets erbij en een kleine attentie. (Geen ervaring met yoga nodig.)

 

YOGA SPECIAL BASISTECHNIEKEN YOGA 

Voor mensen die wel willen beginnen met yoga maar nog niet precies weten wat het inhoudt en of het wat voor ze is. Stap voor stap leer je eenvoudige houdingen en hoe je het beste om kunt gaan met pijn, stress, slaapproblemen, e.d.

 

 

YOGA SPECIAL RUG/NEK/SCHOUDERS

Op zoek naar tevredenheid en rust? Rug-, nek-, schouderklachten? – Yoga Special Rug/Nek/Schouders: Leer eenvoudige oefeningen die je kunt gebruiken in je dagelijkse leven. Altijd en overal. Door aandacht en herkenning van spanning, stress, lichamelijke klachten, lusteloosheid, etc., kun je (daarna) meteen met relaxen beginnen. Je hebt het aangeleerde oefenpakketje dan altijd bij de hand. 


YOGA SPECIAL ONTSPANNEN ADEMHALEN 

Deze Yoga Special is er voor mensen die aantoonbare klachten hebben maar ook voor onverklaarbare klachten. Tevens voor mensen die zich bezighouden met muzikale of dramatische expressie e.d. Yoga kan een positief effect hebben op een goede ademhaling en een ontspannen lichaam, door de gerichte yoga-oefeningen en de persoonlijke aandacht zal de yogadocente je kunnen helpen de signalen van je lichaam te leren herkennen en dat is belangrijk voor het vertrouwen hebben in jezelf en het vrijlaten van de ademhaling. Je wordt je bewust van je innerlijke kracht. Ontspanning is kracht in rust en dat maakt dat je kan gaan reorganiseren tijdens deze yoga special.

YOGA SPECIAL BEGINNEN MET MEDITEREN 

Juist als je het druk hebt kun je het gebruiken. Hoe kun je zelf thuis gaan mediteren? Wat zijn de voordelen ervan? Leer en probeer een aantal technieken en houdingen. Ervaar hoe meditatie je ontspanning in je lichaam en je hoofd kan geven. 

ZWANGERSCHAPSYOGA

Mag ik je feliciteren? En wil je de bevalling tegemoet zien door met zwangerschapsyoga ondersteuning, aandacht, rust, vertrouwen en kracht te ervaren? Je kunt de korte cursus van 6 lessen doen, waarbij de partner de 4e en 6e les mee kan doen. Daarna kun je nog doorgaan met lessen zolang als je wilt tot een paar weken of tot vlak voor de bevalling. De oefeningen zijn gericht op de zwangerschap, aangepast aan de lichaamsveranderingen en de ademhaling en er is tijd voor vragen en informatie. De partner (of iemand anders die bij de bevalling aanwezig zal zijn) leert o.a. een aantal massagetechnieken op jou toe te passen. Bewust zijn van het samen zijn en van het leven dat jullie doorgeven. Vanaf 16 weken kun je al starten met zwangerschapsyoga. Met 20 weken beginnen is ook prima en zelfs vlak van tevoren kan nog als je je toch nog bedenkt!  Alleen privéles in overleg op afspraak mogelijk.

 

* Leden van Omring kunnen op vertoon van hun geldige pas 10% korting krijgen op groepsyogalessen. 

 

bottom of page